Przepis na Gofry szpinakowe z łososiem

Gofry zwykle kojarzą mi się z deserem na słodko. Ale czemu nie spróbować zrobić ich na pikantnie? Podane z wędzonym łososiem i jajkiem będą stanowiły eleganckie śniadanie lub lunch we dwoje.

Składniki na gofry szpinakowe:

  • 1 jajko
  • zielenina do posypania
  • 2 jajka na twardo
  • 1/2 szkl mleka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • łyżeczka oleju
  • Ciasto na gofry:
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka plasterków łososia wędzonego
  • pomidorki koktajlowe
  • 200 g mrożonych liści szpinaku
  • 1 szkl mąki pszennej
  • ząbek czosnku

gofry szpinakowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Ciasto: Rozmrażaj szpinak, przepuszczając wodę przez prysznic wodny (lub dokładniej przez sito, chociaż będzie to wymagało więcej inwestycji). Mleko, jajko, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem. Zmiażdżyć ząbek czosnku i przełożyć liście szpinaku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Przed nagrzaniem gofrownicy należy ją naoliwić. Zrób gofry. Ciepłe gofry z łososiem, pomidorami i fetą cheddar Danie powinno zawierać zieleninę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *