Przepis na Gofry ryżowe

Kiedy mam ochotę na małe co nieco, to sięgam po gofry. Czasem robię takie
gofry bez tłuszczu
, które ze spokojniejszym sumieniem zjadam nawet wieczorową porą. Najchętniej układam na nich owoce i polewam swoim ulubionym, czekoladowym sosem.
Prosty deser, w dodatku szybki, a jeszcze lepszy, bo bez tłuszczu. Przyznaję, takie gofry trudniej „odczepiają” się od gofrownicy, ale nigdy nie miałam z nimi problemu, wystarczy podważyć je drewnianą łopatką, a wcześniej dobrze zapiec.
Gofry bez tłuszczu
z tego przepisu mają klasyczny smak, nie są gumiaste, są takie akurat. Miękkie w środku, a na zewnątrz delikatnie spieczone. Polecam wszystkim łasuchom. 🙂 Gofry bez tłuszczu z tego przepisu mają klasyczny smak, nie są gumiaste, są takie akurat. Czasem robię takie gofry bez tłuszczu , które ze spokojniejszym sumieniem zjadam nawet wieczorową porą. Na śniadanie polecam pyszne gofry z dżemem lub bitą śmietaną. Gofry wychodzą smaczne, ładnie wyrastają i są lekko chrupiące a przepis jest bardzo prosty. Na śniadanie polecam pyszne gofry z dżemem lub bitą śmietaną. Pyszne i delikatne gofry ryżowe przygotowane na serku homogenizowanym z płatkami owsianymi. Pyszne i delikatne gofry ryżowe przygotowane na serku homogenizowanym z płatkami owsianymi. Polecam na śniadanie, obiad lub kolację.
Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe. Gofry ryżowe pieczone w piekarniku w silikonowej formie są pyszne i proste w przygotowaniu. Możemy je upiec na deser po obiedzie, gdy wyjmiemy już z piekarnika danie obiadowe. Polecam

gofry ryżowe – składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • do podania: bita śmietana, borówki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • oraz: forma silikonowa na 4 gofry
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 jajko

gofry ryżowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. W misce połącz jajko z jogurtem naturalnym. W tym momencie dodać cukier, proszek do pieczenia i mąkę ryżową. Konsoliduj jako jeden, aż nie będzie żadnych pęczków. Umieść masę w silikonowej formie do produkcji gofrów i przygotuj ją w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostrożnie wyjmij gofry z formy po ostygnięciu przez dziesięć minut. Posypać cukrem pudrem i udekorować jagodami i bitą śmietaną. Gofry są zwykle również podgrzewane w gofrownicy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *