Przepis na gofry na śmietanie

Z braku mleka w lodówce i głodnych dzieciaków mama musiała na szybko coś wymyślić i powstały gofry na śmietanie – równie smaczne, chociaż nieco bardziej tłuste niż na mleku.

gofry na śmietanie – składniki:

  • a) podstawowe – śmietana 18% (0,25 ml), bakalie (żurawina, orzechy laskowe – po garści), mąka (pełnoziarnista i pszenna – 3 szklanki)
  • d) dekoracja – owoce (banany, ananas l ub brzoskwinie- ilość wg uznania)
  • b) składnik podstawowy dodatkowy – 3 jaja
  • c) składniki robocze – olej, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki kakao

gofry na śmietanie Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1. Po oddzieleniu białek od żółtek ubij białka. Oprócz suszonych zielonych odmian żywności, wymieszaj całość podstawowych dodatków, ucierając razem żółtka i ozdoby na gładką masę. 3. Dodaj orzechy i suszone produkty naturalne. 4. Łyżką dodaj pianę jajeczną i delikatnie wymieszaj. 5. 6. Ciasto powinno być obsmażone w gofrownicy. Jako dekorację użyj dowolnych owoców.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *