Przepis na Gofry migdałowe

Wiem, że szukacie zamienników dla mąki, czasem po prostu odmiany. Tym razem gofry migdałowe, delikatne, nie tak chrupiące, jak
jaglane
, raczej, jak delikatne naleśniczki, ale słodkie i smaczne.
U nas
gofry migdałowe
świetnie sprawdzają się z powidłami lub po prostu cukrem pudrem. Są przepyszne.

gofry migdałowe – składniki:

  • 40 g maki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 50 g oleju
  • 60 g mleka (krowie, kozie, roślinne)
  • 160 g migdałów
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżeczki cukru palmowego, brzozowego lub zwykłego

gofry migdałowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *