Przepis na Gofry gruszkowe

gofry gruszkowe – składniki:

  • 1 jajko
  • trochę proszku do pieczenia
  • 2 małe gruszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka oleju
  • olej do posmarowania gofrownicy
  • 3 łyżki z lekkim czybkiem mąki

gofry gruszkowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Wafle gruszkowe Umyć i osuszyć gruszki. Przekroić na środku, usunąć gniazda nasienne i zdjąć skórkę. Zmiażdżyć na tarce do miski, dodać jajko i wymieszać. Połącz przesączoną mąkę, proszek do pieczenia, cukier, olej i mleko. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy ją olejem, wkładamy odtwarzacz z łyżką i smażymy z różnych stron, aż się ładnie zarumienią. Przełożyć na talerz i po lekkim ostygnięciu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *