Czy można stworzyć gofry będąc na diecie bez mleka, cukru i glutenu? Oczywiście, wystarczy tylko trochę fantazji. Oto wersja zdrowa i wartościowa, idealna na śniadanie lub deser.
Składniki na gofry bez glutenu:
- soda
- mąka jaglana
- 2 szt.
- amarantus ekspandowany
- 1 łyżka
- stewia
- olej kokosowy do smarowania gofrownicy
- woda gazowana
- 1 łyżeczka
- 1/2 łyżeczka
- mąka ryżowa
- 1 1/3 szklanka
- 3 łyżka
- jajka
- 2 łyżka
- 1 szklanka
gofry bez glutenu Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Oddziel żółtka od białek. W misce wymieszaj żółtka i stewię. Dodaj wodę od razu. Mąkę i sodę mieszamy razem. Do następnej masy dodać ubite białka. Mieszaj delikatnie, aż będzie gładka. Amarantus należy dodać jako ostatni. Za pomocą ręcznika papierowego nasączonego olejem kokosowym wyczyść gofrownicę. Włóż biszkopt do podgrzanej gofrownicy, czas pieczenia zależy od mocy rzeczy. Podawaj złociste gofry. Smak to dodatkowy czynnik. Niezależnie od tego, właściwie trzymam się idei „detoksu” i wybrałem poprawki, które dostosowują się do tej normy. Zwłaszcza margaryna z nerkowców. plus orzechy nerkowca i jagody goji. tylko zdrowie. Zero dodatkowych składników lub kalorii. Nawet jeśli trzymasz się ścisłej diety, nie oznacza to, że musisz rezygnować z dobrej zabawy.
Dodaj komentarz