Przepis na Francuskie ciasteczka z budyniem i malinami

Migdałowe ciasteczka , które są bardzo podobne do kokosanek . Migdałowe ciasteczka
, które są bardzo podobne do
kokosanek
. Tylko tym razem zmieniłam proporcje i prócz wiórków kokosowych, dodałam płatków migdałowych. Ciasteczka wyszły pyszne. Nazwałam je migdałczanki.
Migdałczanki
są troszkę mniej słodkie, oczywiście bardziej migdałowe, ale tak samo pyszne i uniwersalne. U mnie sprawdzają się jako dodatek do zielonej herbaty. Zachęcam Was do spróbowania. Smacznego. Zamiast bardziej pracochłonnych
makaroników
, proponuję pyszne bezy, a w zasadzie mini
beziki przełożone Nutellą
. To takie małe co nieco i świetny sposób na wykorzystanie pozostałych po
pączkach
białek. W takiej wersji to już nie tylko zwykłe
bezy z Nutellą
, ale mini ciasteczka. 🙂
Zamiast Nutellą możecie je przełożyć dżemem, marmoladą albo cytrynowym
lemon curd
. Smacznego. W takiej wersji to już nie tylko zwykłe bezy z Nutellą , ale mini ciasteczka. Francuskie ciasteczka surimi zrobicie w kilka minut, a są naprawdę świetne. Jeśli lubicie francuskie ciasteczka, to mam dla Was kolejną smakowitą propozycję. Małe co nieco, idealne do podjadania zamiast słonych paluszków czy chipsów.
Francuskie ciasteczka surimi
zrobicie w kilka minut, a są naprawdę świetne. Zamiast surimi krabowych możecie je „nadziać” innymi smakołykami, ale w tej wytrawnej wersji mi bardzo posmakowały.
Pawie piórka
sprawdzą się na każdej imprezie, będziecie zaskoczeni tym, jakie są smaczne!
Dodatkowo, jeśli lubicie, całość możecie oprószyć serem żółtym typu ementaler lub bardziej wyrazistym, jak grana padano. Ostatnio posypane serem robiłam
francuskie paluchy
– pycha! Polecam na wszelkiego rodzaju imprezy, tak do podjadania. Smacznego.

Składniki na francuskie ciasteczka:

  • garść malin
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • żółtko
  • 8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego)
  • garść płatków migdałowych

francuskie ciasteczka Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *