Przepis na Francuskie babeczki z grzybami

Składniki na babeczki z grzybami:

  • sól
  • 1/2 szklanki białego ryżu
  • (drobno pokrojonych)
  • 1/2 małej cebuli
  • 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków
  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 marchewka

babeczki z grzybami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciastka francuskie z grzybami Za pomocą grubej tarki umyć, obrać i otrzeć marchewkę na te grzyby. Dodaj ryż i marchewkę do garnka z 2 łyżkami rozgrzanego oleju. Po ugotowaniu mięsa dodaj sól i szklankę wrzącej wody. Przykryj i gotuj, aż ryż zatrzyma cały płyn w niskiej temperaturze. Rozłupać i obtoczyć pokrojone bąbelkowe grzyby przed obsmażeniem i przygotowaniem z solą i pieprzem. Dopraw ryż i marchewkę, dodaj śmietanę i smaż kolejne 5 minut. Rozwiń ciasto francuskie, pokrój je na kwadraty i umieść w foremce na herbatniki. Każdą posypać farszem. Ciasto powinno być upieczone po 20 minutach podgrzewania. Dodaj gałązkę pietruszki jako dekorację. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *