Te ciasteczka są po prostu wspaniałe-chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dzięki jabłkom długo zachowują świeżość. Zapraszam i polecam
Składniki na ekspresowe ciasteczka maślane:
- ***z tych proporcji wychodzi ok 20 dużych ciastek*** **szklanka u mnie to zawsze 250ml**
- -3 jajka -0,5 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- -2 szkl mąki pszennej tortowej -cukier waniliowy -100g masła
- -cukier puder
- -2 małe jabłka lub jedno duże
ekspresowe ciasteczka maślane Jak zrobić
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Ubij cukier i jajka razem, aż będą jasne i puszyste. Następnie dodać schłodzoną, rozpuszczoną margarynę i chwilę miksować. Następnie dodać cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Po obraniu jabłka pokroić na małe kawałki. Dodaj do hittera i całkowicie wymieszaj, aby dołączyć. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcję ciasta. W brojlerach, które zostały podgrzane do 180 stopni, przygotuj się na około 20 minut, dostosowując intensywność przez cały czas bez używania konwekcji. Przyjemnie, smakołyki rosną i kwitną. Po upieczeniu ciasteczek posyp je cukrem pudrem. Bardzo je polecam, bo są przepyszne. Na zewnątrz jest chrupiący, ale w środku jest miękki. To pyszna przekąska związana z kawą.
Dodaj komentarz