Przepis na Dyniowe muffinki z lukrem

Mega wilgotne i pachnące jesienią muffinki, na bazie pulpy z dyni polane lukrem.

muffinki z lukrem – składniki:

  • 1 łyżeczka naturalnego aromatu z pomarańczy
  • 40 dag mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 13 dag masła
  • Lukier:
  • Kilka kropli naturalnego ekstraktu z pomarańczy
  • 50 dag dyni Hokkaido bez pestek
  • 20 dag cukru muscovado

muffinki z lukrem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *