Przepis na Dyniowe babeczki z kremem karmelowym

Składniki na babeczki z kremem karmelowym:

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki mleka
  • muszkatołowej
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 1 jajko
  • 3 czubate łyżki masy kajmakowej,
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1,5 łyżeczki sody,
  • KREM:
  • 1 cukier waniliowy (lub kilka kropel aromatu waniliowego),
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • cukrowe kuleczki
  • 250g serka mascarpone
  • BABECZKI (12 sztuk):
  • 0,5 łyżeczki gałki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 1/3 szklanki oleju,

babeczki z kremem karmelowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: sos czosnkowy do pizzy

Babeczki dyniowe z kremem karmelowym Mascarpone przełożyć do miseczki. Chwilę mieszać po dodaniu łyżki kajmaku, aż wiązania się zetną. Łatwiej będzie aromatyzować babeczki, jednocześnie robiąc herbatniki, jeśli zostawisz krem w lodowej skrzyni. Po rozbiciu jajka do miski, użyj widelca, aby je ubić. Od tego momentu dodaj mleko i puree z dyni, polane olejem. Idealnie połącz wszystko. W innej misce połącz mąkę, cukier, cukier waniliowy, aromaty, sodę oczyszczoną i cukier. Całość blendujemy. Po dodaniu mokrych mocowań i wymieszaniu do połączenia, przełóż suche składniki do pojemnika na herbatniki z papierowymi kubeczkami. W temperaturze 180 stopni podgrzewaj babeczki przez około 20 minut lub do momentu, aż będą błyszczące. Przed użyciem worka kanałowego do nałożenia kremu pozwól babeczkom ostygnąć po ich podgrzaniu. Użyj kulek cukru, aby rozświetlić babeczki. Jest schowany do lodówki. Zapraszam na bankiet 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *