drożdżowe babeczki – składniki:
- 2/3 szklanki ciepłego mleka
- 6 dag drożdży
- 10 łyżek cukru
- 2 jajka
- szczypta soli
- 3 szlanki mąki
- 3 łyżeczki kakao
drożdżowe babeczki Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
Bułeczki drożdżowe z kakao W misce łączymy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy drożdże i do pewnego stopnia ciepłe mleko. Podziel 50 przez sumę. Do jednej porcji dodać kakao i 2 łyżki mleka. Po dokładnym wyrobieniu obu porcji odstawić do wyrośnięcia. Po około dwóch godzinach wyjmij ciasto i oprósz je mąką. Zwiń je i ułóż jeden na drugim. Umieść kawałki w papierowych wkładkach, aby po pokrojeniu na małe kawałki uformować małe kulki. Daj sobie około trzydziestu minut na wspinaczkę. Przez około trzydzieści do czterdziestu minut planuj w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz