Przepis na Drożdżowe babeczki z kakao

drożdżowe babeczki – składniki:

  • 2/3 szklanki ciepłego mleka
  • 6 dag drożdży
  • 10 łyżek cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 3 szlanki mąki
  • 3 łyżeczki kakao

drożdżowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Bułeczki drożdżowe z kakao W misce łączymy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy drożdże i do pewnego stopnia ciepłe mleko. Podziel 50 przez sumę. Do jednej porcji dodać kakao i 2 łyżki mleka. Po dokładnym wyrobieniu obu porcji odstawić do wyrośnięcia. Po około dwóch godzinach wyjmij ciasto i oprósz je mąką. Zwiń je i ułóż jeden na drugim. Umieść kawałki w papierowych wkładkach, aby po pokrojeniu na małe kawałki uformować małe kulki. Daj sobie około trzydziestu minut na wspinaczkę. Przez około trzydzieści do czterdziestu minut planuj w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *