Przepis na Domowe muffinki

domowe muffinki – lista składników:

  • 0,5 szklanki rodzynek
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki posiekanych suszonych owoców (śliwki
  • 1 szklanka mleka
  • tabliczka czekolady (pokruszona jak najdrobniej)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki cukru

domowe muffinki Jak zrobić:

Zobacz także: babeczki z marcepanem

Herbatniki na zamówienie Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Fahrenheita. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki na bułki (mąka, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wiórki czekoladowe, posiekane suszone resztki brudu). W innej misce połącz mleko, jajka i roztopione masło. Mieszając energicznie, zmieszaj ze sobą elementy w dwóch naczyniach. Ciastem napełnij foremki do muffinek lub papilotki. Rozgrzej brojler i gotuj przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *