Przepis na Czekoladowe muffinki z malinami

czekoladowe muffinki z malinami – składniki:

  • 2 łyżki kakao
  • cukier puder do posypania
  • pszennej
  • maliny
  • 100 ml oleju
  • 1 jajo
  • 250 g mąki
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 ml maślanki

czekoladowe muffinki z malinami Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Muffiny malinowo-czekoladowe W misce wymieszaj mąkę z kakao. Następnie dodać cukier, olej, jajko, na koniec maślankę. Całkowicie skonsoliduj wszystko przed opróżnieniem do foremek na herbatniki. Osiągamy to poprzez: Na spód formy wykładamy ciasto, a następnie maliny, które pokrywamy masą. Biszkopty pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Posyp cukrem pudrem jeszcze ciepłe zgodnie z systemem pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *