czekoladowe muffinki z malinami – składniki:
- 2 łyżki kakao
- cukier puder do posypania
- pszennej
- maliny
- 100 ml oleju
- 1 jajo
- 250 g mąki
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 ml maślanki
czekoladowe muffinki z malinami Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Muffiny malinowo-czekoladowe W misce wymieszaj mąkę z kakao. Następnie dodać cukier, olej, jajko, na koniec maślankę. Całkowicie skonsoliduj wszystko przed opróżnieniem do foremek na herbatniki. Osiągamy to poprzez: Na spód formy wykładamy ciasto, a następnie maliny, które pokrywamy masą. Biszkopty pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Posyp cukrem pudrem jeszcze ciepłe zgodnie z systemem pieczenia.
Dodaj komentarz