Składniki na czarne babeczki:
- cynamon
- cukier 75 gr
- miód
- mleko
- rodzynki 45 g
- mąka
- margaryna
- masło
- biszkopty okrągłe 15 g
- goździki
- 1 jajko
- kakao
- kawa rozpuszczalna 1 łyżka
- pszenna
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czarne babeczki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: kruche babeczki z pastą
Babeczki z ciemnym ciastem: W naczyniu żaroodpornym połączyć cukier, mleko, margarynę i kawę. Zanim ostygnie, wymieszaj z miodem. Wbij jajko do schłodzonej mieszanki przed dodaniem mąki i aromatów. Gotuj bułki w margarynie, ciągle mieszając, aż pokroją się na małe kawałki o wielkości 1-2 cm. Rodzynki zalać gorącą wodą i dodać aromat rumowy. Dodaj odsączoną mieszankę do ciasta. Uzupełnij uderzacz do 1/3 poziomu po umieszczeniu foremek do babeczek w strukturach babeczek. Następnie delikatnie wciśnij kilka ciastek do każdej porcji. W temperaturze 180 C podgrzewać przez 20 do 25 minut.
Dodaj komentarz