Przepis na cytrynowe muffinki z białą czekoladą

pysznie cytrynowe z białym, słodkim nadzieniem 🙂

cytrynowe muffinki – składniki:

  • cukier, 0,5 szkl.
  • cytryna, 1
  • mleko, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
  • mąka, 2 szkl.
  • jajko, 1
  • czekolada biała, 10 dag
  • sól, szczypta
  • olej roślinny, 1/3 szkl.
  • soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki

cytrynowe muffinki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

W misce wymieszaj suche składniki z sokiem z cytryny. W innej misce połącz mokre składniki z sześcioma łyżeczkami soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką, aż do połączenia. Z łyżką ciasta, czekoladową bryłą i jeszcze jedną łyżką masy w foremkach na herbatniki (powinno być nieco więcej niż 3/4 formy), podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni. 4 smacznego 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *