pysznie cytrynowe z białym, słodkim nadzieniem 🙂
cytrynowe muffinki – składniki:
- cukier, 0,5 szkl.
- cytryna, 1
- mleko, 1 szkl.
- proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
- mąka, 2 szkl.
- jajko, 1
- czekolada biała, 10 dag
- sól, szczypta
- olej roślinny, 1/3 szkl.
- soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
cytrynowe muffinki Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
W misce wymieszaj suche składniki z sokiem z cytryny. W innej misce połącz mokre składniki z sześcioma łyżeczkami soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką, aż do połączenia. Z łyżką ciasta, czekoladową bryłą i jeszcze jedną łyżką masy w foremkach na herbatniki (powinno być nieco więcej niż 3/4 formy), podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni. 4 smacznego 🙂
Dodaj komentarz