Przepis na Buraczane naleśniki z soczewicą i pieczarkami

Sycąca alternatywa dla mięsnego obiadu.

naleśniki z soczewicą i pieczarkami – składniki:

  • 1 szklanka
  • soczewica zielona
  • olej
  • ząbki czosnku
  • 3 łyżka
  • 3 łyżka
  • 500 g
  • 2 łyżka
  • mała cebula
  • 1 szklanka
  • papryczka chilli (lub płatki chilli)
  • pieczarki (można dodać też boczniaki)
  • jajko
  • sok z cytryny
  • mąka pszenna pełnoziarnista
  • woda gazowana
  • 1 szt.
  • mleko (dowolne)
  • 1 szt.
  • 3/4 szklanka
  • oliwa z oliwek
  • 1 szt.
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 szt.
  • 1 szklanka
  • średniej wielkości burak (ugotowany lub upieczony)

naleśniki z soczewicą i pieczarkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *