Sycąca alternatywa dla mięsnego obiadu.
naleśniki z soczewicą i pieczarkami – składniki:
- 1 szklanka
- soczewica zielona
- olej
- ząbki czosnku
- 3 łyżka
- 3 łyżka
- 500 g
- 2 łyżka
- mała cebula
- 1 szklanka
- papryczka chilli (lub płatki chilli)
- pieczarki (można dodać też boczniaki)
- jajko
- sok z cytryny
- mąka pszenna pełnoziarnista
- woda gazowana
- 1 szt.
- mleko (dowolne)
- 1 szt.
- 3/4 szklanka
- oliwa z oliwek
- 1 szt.
- garść posiekanej natki pietruszki
- 1 szt.
- 1 szklanka
- średniej wielkości burak (ugotowany lub upieczony)
naleśniki z soczewicą i pieczarkami Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Dodaj komentarz