Składniki na buraczane muffinki:
- 3 jajka
- 2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika
- 20 dag rodzynek
- 50 dag buraków
- 10 dag cukru trzcinowego
- 30 dag mąki orkiszowej typ 1000
- po 10 dag masła i margaryny
- po 1 płaskiej łyżeczce sody i proszku do pieczenia
buraczane muffinki Jak zrobić:
Zobacz również: inny przepis
Umyj i obierz buraki przed zmieleniem ich na tarce o drobnych oczkach, aby usunąć nadmiar soku. W rondelku połącz jajka z roztopioną margaryną i masłem, gdy ostygną. 2 Przesiej mąkę i połącz ją z rodzynkami, cukrem, popem do pieczenia, piernikiem i proszkiem do pieczenia. Drewnianą łyżką wmieszaj częściowo jajka i margarynę do suchych składników. Na koniec dodać startego buraka i jeszcze raz wymieszać. 3 Podziel mieszaninę pomiędzy papierowe foremki osadzone w silikonowych foremkach do ciastek. Babeczki należy piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza po wstępnym podgrzaniu przez pięć minut do temperatury 200 stopni Celsjusza. 4 Możesz zastąpić kawałki ulubionej gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady połowę rodzynek i użyć płynnego miodu zamiast cukru w cieście. 5 w pięćdziesiąt minut lub mniej Źródło: Twoja domena
Dodaj komentarz