Przepis na Buraczane muffinki

Składniki na buraczane muffinki:

  • 3 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika
  • 20 dag rodzynek
  • 50 dag buraków
  • 10 dag cukru trzcinowego
  • 30 dag mąki orkiszowej typ 1000
  • po 10 dag masła i margaryny
  • po 1 płaskiej łyżeczce sody i proszku do pieczenia

buraczane muffinki Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Umyj i obierz buraki przed zmieleniem ich na tarce o drobnych oczkach, aby usunąć nadmiar soku. W rondelku połącz jajka z roztopioną margaryną i masłem, gdy ostygną. 2 Przesiej mąkę i połącz ją z rodzynkami, cukrem, popem do pieczenia, piernikiem i proszkiem do pieczenia. Drewnianą łyżką wmieszaj częściowo jajka i margarynę do suchych składników. Na koniec dodać startego buraka i jeszcze raz wymieszać. 3 Podziel mieszaninę pomiędzy papierowe foremki osadzone w silikonowych foremkach do ciastek. Babeczki należy piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza po wstępnym podgrzaniu przez pięć minut do temperatury 200 stopni Celsjusza. 4 Możesz zastąpić kawałki ulubionej gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady połowę rodzynek i użyć płynnego miodu zamiast cukru w cieście. 5 w pięćdziesiąt minut lub mniej Źródło: Twoja domena


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *