Przepis na Błyskawiczne muffinki z budyniem

błyskawiczne muffinki – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 400 ml mleka ; 2 szkl. mąki
  • szczypta soli
  • opak. budyniu
  • 2 jajka
  • 10 dag roztopionego masła (lub 1/2 szklanki oleju)

błyskawiczne muffinki Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Szybko wymieszaj ciasto w misce, aby uzyskać spójną mieszankę. Robię też budyń mleczny. Używam trochę mniej mleka niż zaleca opakowanie, aby było gęstsze. 3 Kiedy używam foremek do wypełnienia ciasta na pół cala wysokości, używam papierowych foremek na muffinki, które zostały wysmarowane masłem lub olejem. Ciasto przykryć pozostałym ciastem i łyżeczką budyniu (wg uznania). 4 Roladki podgrzewać w 200oC przez 15-25 minut. 5 x 40 minut; 230 kcal na segment; cena za porcję: ok. 60 gramów • Przepis na dziewięć do dziesięciu sztuk Life and Lady


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *