Przepis na Biszkoptowe babeczki

biszkoptowe babeczki – składniki:

  • 25 dag serka mascarpone
  • 3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 4 dag cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki tortowej lub pszennej
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 8 łyżek cukru
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • lukier
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 1 szklanka mrożonych malin

biszkoptowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy blenderem do uzyskania mocnej piany. Wciąż miksując dodawać stopniowo cukier waniliowy i cukier oraz cukier. 2 Zwolnij obroty blendera i dodawaj po jednym żółtku. Od tego momentu dodawać po kolei suche mocowania, mieszając ciasto szpatułką. Foremki w kształcie serc lub foremki do bułek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przesuń odtwarzacz. W temperaturze 175°C przygotowywać przez 12 do 15 minut. 3 Maliny należy ugotować do rozgotowania w garnku z dwiema łyżkami wody. Mieszankę przetrzeć przez gęste sito, aby pozbyć się pestek. W rondlu gotuj puree przez kolejne 5 minut lub do powstania gęstego musu. 4 Zmiksuj cheddar z mascarpone z przefiltrowanym cukrem pudrem. Następnie dodaj schłodzony mus i wyciskany sok z cytryny i mieszaj do całkowitego połączenia. Krem lekko zgęstnieje, jeśli włożysz go do lodówki. 5 Po ostygnięciu babeczki przekroić wzdłuż na pół. Pokryj główną część kremem malinowym przed przykryciem drugiej. Użyj lukru, aby poprawić. sześćdziesiąt sekund. Kawałek: 2000 kalorii. Źródło: Jednostki i świat


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *