Przepis na Babeczki z winogronami

Składniki na babeczki z winogronami:

  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 40 dag kolorowych winogron
  • masło do posmarowania foremek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • papierowe foremki do muffinek
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 szkl. maślanki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka

babeczki z winogronami Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Po oczyszczeniu i wysuszeniu winogrona należy zdjąć z gałązek. Podziel na pół i usuń nasiona widelcem. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej razem. Z cukrem i cukrem waniliowym ubić jajka. 2 Wmieszać maślankę, gdy masa będzie lekka i puszysta. Ubijamy, następnie partiami dodajemy mąkę z dodatkowymi składnikami. Następnie użyj zmiękczonej margaryny do nalania. Dodaje się skórkę z cytryny i winogrona. Za pomocą łyżki wymieszaj ciasto. 3 papierowe kubki wzmacniające do puszek. Margaryna załatwi sprawę. Napełnij foremki odtwarzaczem do 66%. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przygotuj się na około trzydzieści minut. źródło: Tini


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *