Składniki na babeczki z winogronami:
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
- 40 dag kolorowych winogron
- masło do posmarowania foremek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki stopionego masła
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- papierowe foremki do muffinek
- 1/2 szkl. cukru
- 1 szkl. maślanki
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 jajka
babeczki z winogronami Przygotowanie
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Po oczyszczeniu i wysuszeniu winogrona należy zdjąć z gałązek. Podziel na pół i usuń nasiona widelcem. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej razem. Z cukrem i cukrem waniliowym ubić jajka. 2 Wmieszać maślankę, gdy masa będzie lekka i puszysta. Ubijamy, następnie partiami dodajemy mąkę z dodatkowymi składnikami. Następnie użyj zmiękczonej margaryny do nalania. Dodaje się skórkę z cytryny i winogrona. Za pomocą łyżki wymieszaj ciasto. 3 papierowe kubki wzmacniające do puszek. Margaryna załatwi sprawę. Napełnij foremki odtwarzaczem do 66%. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przygotuj się na około trzydzieści minut. źródło: Tini
Dodaj komentarz