Szybkie i pyszne babeczki do kawy 🙂 z sezonowym rabarbarem 🙂
babeczki z rabarbarem i kruszonką – lista składników:
- 1/2 szklanki cukru
- 50 g masła
- Mokre:
- kruszonka:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- owoce:
- 100 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- Składniki na około 12 babeczek: Suche:
- 1 szklanka mąki
- 1/4 szklanki oleju
- 50 g cukru
- 3 łodygi rabarbaru
babeczki z rabarbarem i kruszonką Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
1. Połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Połącz wszystko ze sobą. Paski należy wyciąć z rabarbaru. Skonsoliduj elementy do dezintegracji. Napełnij foremki na babeczki do 3/4 wysokości, dodaj kruszonkę, a następnie udekoruj rabarbarem. Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Patyczkiem sprawdź, czy ciasto się upiekło. Wyjąć z grilla i ostudzić.
Dodaj komentarz