Przepis na Babeczki z rabarbarem i kruszonką

Szybkie i pyszne babeczki do kawy 🙂 z sezonowym rabarbarem 🙂

babeczki z rabarbarem i kruszonką – lista składników:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 50 g masła
  • Mokre:
  • kruszonka:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • owoce:
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • Składniki na około 12 babeczek: Suche:
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 50 g cukru
  • 3 łodygi rabarbaru

babeczki z rabarbarem i kruszonką Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1. Połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Połącz wszystko ze sobą. Paski należy wyciąć z rabarbaru. Skonsoliduj elementy do dezintegracji. Napełnij foremki na babeczki do 3/4 wysokości, dodaj kruszonkę, a następnie udekoruj rabarbarem. Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Patyczkiem sprawdź, czy ciasto się upiekło. Wyjąć z grilla i ostudzić.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *