Przepis na Babeczki z pastą jajeczną

Składniki na babeczki z pastą jajeczną:

  • szczypta soli
  • 100 g ciasta francuskiego
  • 1 mała marchewka
  • oraz szczypiorek
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • 6 małych foremek do tartaletek

babeczki z pastą jajeczną Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Herbatniki przyklejone klejem jajecznym Podziel ciasto francuskie na sześć równych części i użyj tych porcji do wypełnienia foremek, zaginając rozszerzającą się stronę ciasta do środka. Rozbij podstawę widelcem. Marchewkę obrać, umyć, a następnie drobno posiekać. Marchewkę należy zawinąć na folię. Foremki z marchewką i ciastem francuskim piecz przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni w nagrzanym piekarniku. Wyjąć ogrzane ciasto francuskie z foremek i delikatnie rozgnieść środek widelcem, aby zrobić otwór na jajko. Gotowaną marchewkę ostudzić. Gdy marchewki zostaną obrane i drobno posiekane, dodaj do nich jajka. Dodaj pieprz, sól i ostrą śmietanę. Przenieś pastę do worka na ciasto i mieszaj, aż będzie gładka. Wyciśnij pastę jajeczną do dziurek po babeczkach, gdy ostygną. Na wierzchu posiekany szczypiorek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *