Przepis na Babeczki z owocami i galaretką

Składniki na babeczki z owocami i galaretką:

  • 20 dag masła
  • 30 dag winogron
  • budyń waniliowy
  • 4 łyżki cukru
  • galaretka
  • 400 ml mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 10 dag płatków migdałowych
  • żółtko
  • sól
  • opakowanie cukru wanilinowego

babeczki z owocami i galaretką Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Galaretkę schłodzić przed schowaniem do lodówki. Ciasto wymieszać, zagnieść i schłodzić przez godzinę. Oczyść winogrona. Foremki wysmarować margaryną, aby były natłuszczone. 2 Zrób jak gracz: wrzuć fragmenty do foremek za pomocą szklanki, pokrój je widelcem i wytnij. W temperaturze 180°C podgrzewać przez 15 minut. Ugotowanym budyniem napełnij babeczki, dodaj kawałki winogron, a następnie przykryj zastygłą konfiturą. 3 CZAS: około godziny Źródło: Tydzie Dobry


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *