babeczki z nadzieniem budyniowym – składniki:
- 1 budyń śmietankowy z cukrem
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 budyń waniliowy
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 litra mleka
- Masa budyniowa:)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 2 łyżki cukru
- cukier puder wymieszany z wanilią
- 3 żółtka
- 1/2 kostki margaryny
- szczypta soli
babeczki z nadzieniem budyniowym Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Babeczki z nadzieniem budyniowym Masę masujemy podanymi mocowaniami, delikatnie oprószamy mąką stolnicę i z połowy ciasta wykładamy kruche ciasto. Wyprodukuj okrąg. Za pomocą pędzla delikatnie posmaruj foremki roztopionym masłem. Oddzielając kawałek ciasta, wyłóż foremki delikatną mieszanką. Po ugotowaniu budyniu i pozostawieniu go do ostygnięcia, zwykle przykrywa się go kręgami mieszanki i zalewa ciastem. Pociągnij krawędzie do siebie. Babeczki powinny być złociste po pieczeniu w 180 stopniach przez około 20 minut. Posypać cukrem pudrem z dodatkiem wanilii. Mieć smaczny posiłek.
Dodaj komentarz