Przepis na Babeczki z nadzieniem budyniowym

babeczki z nadzieniem budyniowym – składniki:

  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 litra mleka
  • Masa budyniowa:)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 2 łyżki cukru
  • cukier puder wymieszany z wanilią
  • 3 żółtka
  • 1/2 kostki margaryny
  • szczypta soli

babeczki z nadzieniem budyniowym Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki z nadzieniem budyniowym Masę masujemy podanymi mocowaniami, delikatnie oprószamy mąką stolnicę i z połowy ciasta wykładamy kruche ciasto. Wyprodukuj okrąg. Za pomocą pędzla delikatnie posmaruj foremki roztopionym masłem. Oddzielając kawałek ciasta, wyłóż foremki delikatną mieszanką. Po ugotowaniu budyniu i pozostawieniu go do ostygnięcia, zwykle przykrywa się go kręgami mieszanki i zalewa ciastem. Pociągnij krawędzie do siebie. Babeczki powinny być złociste po pieczeniu w 180 stopniach przez około 20 minut. Posypać cukrem pudrem z dodatkiem wanilii. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *