Przepis na Babeczki z musem jabłkowym

babeczki z musem jabłkowym – lista składników:

  • dodatkowo
  • włoskie
  • żółtka 2 szt
  • mąka
  • masło
  • tartej
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cukier puder 2 łyżki
  • śmietana
  • 1 łyżka budyniu suchego
  • Mus jabłkowy około 500 ml
  • 1 łyżka bułki
  • pszenna
  • masło
  • ciasto
  • bułka
  • orzechy
  • tarta

babeczki z musem jabłkowym Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki z musem jabłkowym Orzechy mielimy, ale nie do konsystencji, tak aby po wyrobieniu ciasto wystawało. Za pomocą rozdrabniacza lub noża możesz wyciąć kostki z zimnego masła. Mąkę wymieszać z orzechami, cukrem pudrem, żółtkami, rozdrobnioną margaryną, ostrą śmietaną i proszkiem do pieczenia. Wykorzystaj robota lub swoje ciało, aby szybko kontrolować kombinację. Po wysmarowaniu 12-częściowej formy na ciastka pastą posyp ją bułką tartą. Nie mieszaj w tym momencie nonsensownie lekkich, nie bardzo grubych jednocześnie. Aby dopasować konstrukcję, usuń kręgi gracza za pomocą szklanki lub krawędzi. Wyłóż kształt płytkami i delikatnie dociśnij boki. Używając widelca, zrób dziurki w podstawie babeczki. Ułożony kształt pozostawiam na długi czas w lodówce do ostygnięcia. Po rozwałkowaniu ciasta użyj mniejszej foremki do zrobienia środkowych kwiatków. Ułożenie musu na nadzienie. Wyjmij mus z pojemnika i połącz go z bułką tartą, suchym puddingiem i cynamonem, jeśli chcesz. Delikatnie ścięty kwiatek dociśnij do pokrytych musem babeczek. Przygotuj projekt do pieczenia przez około 40 minut w 175 stopniach, aż będzie idealny. Proponuję!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *