Przepis na Babeczki z masłem orzechowym i czekoladą

babeczki z masłem – lista składników:

  • 1 łyżka mleka
  • 120 g masła
  • 1/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych uprażonych
  • 80 g masła
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • posiekane orzeszki ziemne prażone do dekoracji
  • 3/4 szklanki cukru brązowego
  • 6 łyżek mleka
  • 3 jajka
  • 5 łyżek masła orzechowego (bez kawałków orzechów
  • 5 łyżek masła orzechowego (może być z kawałkami orzechów
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru pudru

babeczki z masłem Jak zrobić

Zobacz także: naleśniki z miodem

Herbatniki z czekoladą i masłem orzechowym: Zrób pierzaste, łącząc delikatną margarynę, cukier waniliowy, cukier w kolorze ziemi i masło orzechowe. Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku. Wszystko miksujemy na możliwie najniższych obrotach ze względu na gęstą konsystencję mieszanki po dodaniu do masy mąki i proszku do pieczenia. Włączyć mleko. Zmiksuj posiekane orzeszki ziemne i posiekaną czekoladę pod koniec za pomocą blendera lub szpatułki. Dużą łyżką napełnij foremki na herbatniki (u mnie łyżka do mrożonego jogurtu). Foremki wyłożyć papilotkami. Piecz przez dwie godziny. schłodzić w temperaturze 180°C. Krem: Masło orzechowe, cukier puder i miękkie masło należy dokładnie wymieszać, aby uzyskać puszyste ciasto. Udekoruj babeczki śmietaną instant i prażonymi orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *