babeczki z masłem – lista składników:
- 1 łyżka mleka
- 120 g masła
- 1/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych uprażonych
- 80 g masła
- 50 g czekolady mlecznej
- 50 g czekolady gorzkiej
- posiekane orzeszki ziemne prażone do dekoracji
- 3/4 szklanki cukru brązowego
- 6 łyżek mleka
- 3 jajka
- 5 łyżek masła orzechowego (bez kawałków orzechów
- 5 łyżek masła orzechowego (może być z kawałkami orzechów
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru pudru
babeczki z masłem Jak zrobić
Zobacz także: naleśniki z miodem
Herbatniki z czekoladą i masłem orzechowym: Zrób pierzaste, łącząc delikatną margarynę, cukier waniliowy, cukier w kolorze ziemi i masło orzechowe. Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku. Wszystko miksujemy na możliwie najniższych obrotach ze względu na gęstą konsystencję mieszanki po dodaniu do masy mąki i proszku do pieczenia. Włączyć mleko. Zmiksuj posiekane orzeszki ziemne i posiekaną czekoladę pod koniec za pomocą blendera lub szpatułki. Dużą łyżką napełnij foremki na herbatniki (u mnie łyżka do mrożonego jogurtu). Foremki wyłożyć papilotkami. Piecz przez dwie godziny. schłodzić w temperaturze 180°C. Krem: Masło orzechowe, cukier puder i miękkie masło należy dokładnie wymieszać, aby uzyskać puszyste ciasto. Udekoruj babeczki śmietaną instant i prażonymi orzeszkami ziemnymi na wierzchu. Mieć smaczny posiłek.
Dodaj komentarz