Przepis na Babeczki z masą bezową

Składniki na babeczki z masą:

  • 20dag cukru pudru
  • 3 żółtka
  • pół szklanki białek
  • 10 dag cukru pudru
  • Masa bezowa:
  • 15 dag margaryny
  • 30 dag mąki
  • 10dag wiórek kokosowych
  • odrobina proszku do pieczenia

babeczki z masą Jak zrobić:

Zobacz również: kruche ciasteczka z orzechami

Babeczki z masą bezową Z podanych składników wyrobić kruche ciasto i rozwałkować. Z powstałej masy uformuj babeczki, wyciskając je na kształt i formując tak, aby idealnie się kleiły. Meringue Masse: Po dodaniu cukru dalej ubijaj białka. Następnie delikatnie wymieszaj wiórki. Tak przygotowaną masą napełnić babeczki i wstawić do piekarnika do wyschnięcia i zarumienienia pianki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *