Przepis na Babeczki z marchewki

babeczki z marchewki – składniki:

  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • tłuszcz i bułka tarta do foremek
  • sól
  • 2 duże marchewki
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 3 jajka

babeczki z marchewki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Przed opłukaniem pod bieżącą wodą ziemniaki należy dokładnie wyszorować przed gotowaniem przez 20 minut w osolonej wodzie. Po schłodzeniu obrać ze skórki. 2 Oczyść obrane marchewki i zetrzyj je na tarce do warzyw o drobnych oczkach. Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek. Przetrzyj obrane ziemniaki przez sitko. Dodać oddzieloną margarynę, zmieloną marchewkę, wyciśniętą pomarańczę, cukier i żółtka. Całkowicie zmiksuj masę. 3 Dodaj odrobinę soli do mocnych białek i ubij je. Delikatnie dodaj różne ozdoby. Cztery silikonowe lub metalowe foremki posmarowane grubą warstwą tłuszczu i bułką tartą (nie musisz tego robić, jeśli używasz papierowych kubków). Posypać niewielką ilością zwiniętej masy i załadować na skoordynowaną masę. 5 Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz przez około trzydzieści minut. Piecz deser przez dodatkowe 15 do 20 minut, jeśli chcesz, aby był większy. Gdy ostygnie, podawaj. źródło: Panie Wszechświata


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *