Przepis na Babeczki z kremem mascarpone

babeczki z kremem mascarpone – składniki:

  • 8-10 dkg jogurtu
  • kilka kropli soku z cytryny
  • Ciasto na babeczki:
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 25 dkg serka mascarpone
  • 3/4 łyżeczki proszku do piecznia
  • 3 żółtka
  • 25 dkg borówki amerykańskiej lub jagód
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • Krem mascarpone:
  • 2 łyżki cukru pudru(można dać jedną,jak lubimy mniej słodkie)
  • 1/2 kostki margaryny

babeczki z kremem mascarpone Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

babeczki z jajek, oleju, jogurtu, cukru i jogurtu. Następnie dodaj konwencjonalną rzecz i mąkę z proszkiem do pieczenia. W piekarniku nagrzanym do 175 stopni tak przygotowaną masę umieszczamy w wysmarowanych margaryną foremkach na herbatniki. Podgrzewać przez około 25 minut. Wyjmij babeczki z foremek dokładnie tak, jak są po ostygnięciu przez pięć do dziesięciu minut. Zyskaj dzięki swoim doświadczeniom kulinarnym!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *