babeczki z kaszy gryczanej – składniki:
- 1/2 puszki groszku
- 2 jajka
- 2 młode marchewki
- gryczanej
- sól
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 300 g ugotowanej kaszy
babeczki z kaszy gryczanej Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
Babeczki gryczane Marchewki ugotować we wrzątku z odrobiną soli i bez obierania, a następnie dokładnie umyć. Po ugotowaniu zdejmij skórkę, spuszczając wodę i pozwalając jej nieco ostygnąć, aby uniknąć poparzenia dłoni. Pokroiliśmy produkt ekologiczny. Połącz z nim orzechy nerkowca. Dodajemy również jajka, drobno posiekany szczypiorek i zubożony groszek. Możesz przyprawić, jak chcesz. Dodaliśmy ziarna do papierowych kubków z opcjami. Dodaliśmy tonę „nachylenia”, ponieważ babeczki nieco opadają, gdy ostygną. Gotuj w 180 stopniach przez około 20 minut. ozdobione marchewką i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają udekorowane szczypiorkiem i marchewką. Mają ciepły i zimny smak.
Dodaj komentarz