babeczki z jezynami – lista składników:
- 2 żółtka
- 0,5 szklanki cukru pudru
- Jezyny
- Sok z połowy cytryny
- 12 dkg cukru
- Reszta:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Winogrona
- 25 dkg margaryny
- Galaretki owocowe
- Ciasto:
- Masa:
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki śmietany
- 25 dkg mąki
- Jagody
- Brzoskwinie
- 1 kostka masła
babeczki z jezynami Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Herbatniki z jeżynami i jagodami W porcjach podanej wody zrobić dżemy. Przed podaniem wlej mieszaninę do głębokiego talerza i pozostaw na co najmniej godzinę. Przed dodaniem pozostałych składników ubić żółtka z cukrem i połączyć z mąką. Z mąką posiekać tłuszcz. Zrób mieszankę, która jest krucha. Przyklej foremki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut na złoty kolor. Pastę posmarować kremem. Jeszcze trochę zmiksować z cukrem pudrem. Do połowy dodać kakao i sok z cytryny. Schłodzone babeczki ulepszyć produktami ziemi po rozłożeniu masy. Wypestkuj winogrona, obierz brzoskwinie i pokrój je w cienkie plasterki przed podaniem.
Dodaj komentarz