Przepis na Babeczki z czerwoną porzeczką

babeczki z czerwoną porzeczką – lista składników:

  • mleko
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 300 g czerwonych porzeczek
  • 1 opakowanie gotowych kruchych słodkich babeczek (korpusy)
  • 250ml śmietany
  • cukier puder

babeczki z czerwoną porzeczką Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

Babeczki z czerwonymi porzeczkami Porzeczki po oderwaniu od gałązek opłukać i osuszyć. Po ugotowaniu budyniu zgodnie z instrukcją odstaw do ostygnięcia. Pod koniec ubijania dodać około 2 łyżek cukru pudru, w zależności od tego jak słodki ma być krem (budyń też jest słodki). Śmietanę należy ubić na sztywną pianę. Za pomocą miksera połącz zimny budyń i bitą śmietanę. Po nałożeniu masy udekoruj babeczki porzeczkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *