Przepis na Babeczki z ciasta francuskiego na słono

Składniki na babeczki z ciasta francuskiego na słono:

  • 3 plasterki sera
  • 9 łyżeczek passaty pomidorowej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 9 oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 5 pieczarek
  • 36 małych plasterków salami
  • 1/2 cebuli
  • masło
  • oregano

babeczki z ciasta francuskiego na słono Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Babeczki o smaku ciasta francuskiego Etap 1: Babeczki nadziewać pieczarkami i warzywami. Ułóż kształty z oczyszczonych i umytych roślin. Oczyszczoną paprykę przekroić na pół. Cebulę po pokrojeniu podsmażamy na maśle. Podsmaż grzyby, aż płyn się rozpuści. Paprykę należy smażyć, aż będzie miękka. Dodaj sól i pieprz do smaku. Robimy miks. Możesz zrobić dziewięć kół, wiercąc otwory w szkle. Włóż kawałki ciasta do formy na muffiny, w której znajdują się papilotki. Robimy kubki. Do każdej miseczki nałożyć passatę pomidorową, posypać oregano i dodać po kawałku farszu warzywno-grzybowego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *