Składniki na babeczki z ciasta francuskiego na słono:
- 3 plasterki sera
- 9 łyżeczek passaty pomidorowej
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/3 czerwonej papryki
- 9 oliwek
- sól
- pieprz
- 5 pieczarek
- 36 małych plasterków salami
- 1/2 cebuli
- masło
- oregano
babeczki z ciasta francuskiego na słono Jak zrobić
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Babeczki o smaku ciasta francuskiego Etap 1: Babeczki nadziewać pieczarkami i warzywami. Ułóż kształty z oczyszczonych i umytych roślin. Oczyszczoną paprykę przekroić na pół. Cebulę po pokrojeniu podsmażamy na maśle. Podsmaż grzyby, aż płyn się rozpuści. Paprykę należy smażyć, aż będzie miękka. Dodaj sól i pieprz do smaku. Robimy miks. Możesz zrobić dziewięć kół, wiercąc otwory w szkle. Włóż kawałki ciasta do formy na muffiny, w której znajdują się papilotki. Robimy kubki. Do każdej miseczki nałożyć passatę pomidorową, posypać oregano i dodać po kawałku farszu warzywno-grzybowego.
Dodaj komentarz