babeczki pomarańczowe z czekoladą – lista składników:
- 20g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- pszennej
- 2 jajka
- 100g masła
- (około 8 sztuk)
- 1-2 łyżki soku z pomarańczy
- 80g cukru
- kandyzowana skórka pomarańczy
- 100g mąki
- 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- skórka z 1/3 pomarańczy
- polewa czekoladowa (np. czekolada + odrobina mleka
babeczki pomarańczowe z czekoladą Jak przygotować:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Czekoladowo-pomarańczowe babeczki Przygotowanie nadzienia: Masę po rozpuszczeniu należy lekko schłodzić. Skondensuj pastę w małym garnuszku, a chwilę później pozwól jej ostygnąć. Zmiel zing z pomarańczy, która została całkowicie umyta i zmiażdż w wystarczającej ilości soku. Czekoladę przekroić na pół.
Dodaj komentarz