Przepis na Babeczki pomarańczowe z czekoladą

babeczki pomarańczowe z czekoladą – lista składników:

  • 20g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • pszennej
  • 2 jajka
  • 100g masła
  • (około 8 sztuk)
  • 1-2 łyżki soku z pomarańczy
  • 80g cukru
  • kandyzowana skórka pomarańczy
  • 100g mąki
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka z 1/3 pomarańczy
  • polewa czekoladowa (np. czekolada + odrobina mleka

babeczki pomarańczowe z czekoladą Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Czekoladowo-pomarańczowe babeczki Przygotowanie nadzienia: Masę po rozpuszczeniu należy lekko schłodzić. Skondensuj pastę w małym garnuszku, a chwilę później pozwól jej ostygnąć. Zmiel zing z pomarańczy, która została całkowicie umyta i zmiażdż w wystarczającej ilości soku. Czekoladę przekroić na pół.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *