Przepis na Babeczki owocowe z kremem cytrynowym

Pyszne, orzeźwiające babeczki z sezonowymi owocami i kremem cytrynowym. Krem cytrynowy to lemon curd – mój pierwszy!

Składniki na babeczki owocowe:

  • 110 g mąki (u mnie pół na pół z pełnoziarnistą)
  • dodatkowo: owoce sezonowe
  • 90 g masła
  • 90 g masła
  • krem cytrynowy (lemon curd):
  • 2 żółtka
  • sok wyciśnięty z 2 cytryn
  • 3 jajka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 85 g cukru
  • kruche ciasto:

babeczki owocowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *