Przepis na Babeczki na kefirze

babeczki na kefirze – składniki:

  • 50 ml oleju
  • 80 g cukru
  • 2 całe jajka
  • 250 g kefiru naturalnego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru migdałowego
  • 250 g mąki

babeczki na kefirze Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Herbatniki z dodatkiem kefiru: Na początku w misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier migdałowy. Po wymieszaniu dodać kefir, olej i jajka. Łyżką dokładnie połączyć wszystkie składniki na gładką masę. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. W nagrzanym brojlerze gotuj przez około 20 minut w temperaturze około 190 stopni. Gdy babeczki wyrosną, napełnij formę do 3/4 wysokości.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *