Przepis na Babeczki muffinki z budyniem i jagodami

Składniki na babeczki muffinki:

  • pszennej
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4/5 szklanki cukru
  • 1/5 szklanki mleka
  • ziemniaczanej
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 1 cukier wanilinowy
  • opcjonalnie do budyniu ok. 4-5 łyżek masła
  • 120 gramów dżemu jagodowego
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 5 łyżeczek cukru
  • 4/5 szklanki jogurtu
  • skórka starta z jednej cytryny

babeczki muffinki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki, muffiny i budyniowe muffiny jagodowe: Na jednolitą masę połączyć jajka, jogurt, schłodzone masło i skórkę z cytryny. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Chwilowo miksuj wszystko, aby połączyć elementy mocujące. Aby zrobić budyń, postępuj zgodnie z nagłówkami pakietu i użyj 1,5 szklanki mleka z jednego pakietu. Alternatywnie rozsmaruj kilka łyżek kremu na budyniu, aby uzyskać bardziej charakterystyczną obudowę i nieskazitelny wygląd. Napełnij foremki na babeczki jedną łyżką masy, pół łyżeczki dżemu, jedną łyżeczką budyniu i drugą łyżką ciasta. Istnieje około 14 do 16 typowych elementów formy, które można pokryć podanymi zakresami. Piec w 180 stopniach przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *