Pyszne cytrynowe muffinki idealne do popołudniowej herbatki.
Składniki na babeczki mocno cytrynowe:
- skórka starta z 6 cytryn ( można użyć skórki które były moczone dobę w alkoholu )
- serek philadelphia o smaku milka ( może być też smak naturalny zmiksowany ze startą czekoladą mleczną)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1,5 szklanki mąki
- Masa:
- 0,5 szklanki oleju
- 3 jaja
- Ciasto:
- opcjonalnie cukrowe perełki
babeczki mocno cytrynowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
1. W dużej misce ubij jajka z cukrem. Kawałek po kawałku dodawać wszystkie mocowania mieszanki. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Całkowicie oczyść cytryny, zjedz je i zetrzyj w kratkę za pomocą najmniejszego segmentu poprzecznego tarki. Wmieszaj poncz cytrynowy do mieszanki łyżką. Włóż wszystko do foremek lub foremek do bułek i piecz przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż patyczek wyschnie. Chętnie się uczymy. Przenieś cheddar z Filadelfii do paczki z ciastem i umieść go na środku babeczki, czekając. Perełki cukrowe i otartą skórkę z cytryny można wykorzystać jako dekorację na torcie po upieczeniu.
Dodaj komentarz