babeczki kruche z owocami – składniki:
- Jagody
- 3 łyżki śmietany
- 1/3 proszku do pieczenia
- Jezyny
- Masa:
- Brzoskwinie
- 1 olejek pomarańczowy
- 25 dkg margaryny
- 2 łyzki kakao
- 0,5 szklanki cukru pudru
- Reszta:
- Ciasto:
- 2 żółtka
- Sok z 1 cytryny
- 1 kostka masła lub margaryny
- 12 dkg cukru
- Winogrona
- 25 dkg mąki
babeczki kruche z owocami Jak przygotować:
Zobacz także: naleśniki ze szparagami i szynką
Babeczki owocowe: pokrój margarynę i mąkę, połącz białka, cukier i pozostałe składniki w misce, a następnie upiecz. Ciasto powinno być kruche. Budyń włożyć do foremek i włożyć (gotować aż będzie bardzo gęsty). Podgrzewać przez około 25 minut w 180 stopniach, aż się zeszkli. Z masła zrób puszyste ciasto. Dodać cukier i wymieszać. Do połowy dodać kakao i sok z cytryny. mieszać. Udekoruj babeczki wypełniając je owocami.
Dodaj komentarz