Przepis na Babeczki kruche z owocami

babeczki kruche z owocami – składniki:

  • Jagody
  • 3 łyżki śmietany
  • 1/3 proszku do pieczenia
  • Jezyny
  • Masa:
  • Brzoskwinie
  • 1 olejek pomarańczowy
  • 25 dkg margaryny
  • 2 łyzki kakao
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Reszta:
  • Ciasto:
  • 2 żółtka
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 12 dkg cukru
  • Winogrona
  • 25 dkg mąki

babeczki kruche z owocami Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki ze szparagami i szynką

Babeczki owocowe: pokrój margarynę i mąkę, połącz białka, cukier i pozostałe składniki w misce, a następnie upiecz. Ciasto powinno być kruche. Budyń włożyć do foremek i włożyć (gotować aż będzie bardzo gęsty). Podgrzewać przez około 25 minut w 180 stopniach, aż się zeszkli. Z masła zrób puszyste ciasto. Dodać cukier i wymieszać. Do połowy dodać kakao i sok z cytryny. mieszać. Udekoruj babeczki wypełniając je owocami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *