Puszyste,delikatne,rozplywajace sie w ustach.
babeczki kopiec kreta – składniki:
- 1 fix do smietany
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- Bita smietana:
- 1 maly jogurt naturalny
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- Ciasto:
- 2 szklanki maki pszennej
- 2 lyzki kakao
- 250 ml smietany kremowki 30%
- 1 jajko
- 1 banan
babeczki kopiec kreta Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
1. Możesz użyć blendera na niskich obrotach, aby swobodnie połączyć suche składniki pałkarza z mokrymi ścinkami, a następnie całkowicie je zestalić. Połowę foremek na babeczki w foremce na muffiny należy wypełnić cienkim ciastem, które zrobiłeś w ten sposób. Babeczki pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu łyżeczką wydrąż środek każdego z nich. Tak zwany kopiec tworzy się układając na bitej śmietanie kawałki pokrojonego banana i wylewając je wydrążonym i pokruszonym ciastem (można trochę wymieszać).
Dodaj komentarz