Zapraszam na pyszne, małe babeczki drożdżowe.
Składniki na babeczki drożdżowe z kruszonką:
- 1 łyżka cukru
- 1/4 szkl oleju rzepakowego
- 1/4 szkl mleka
- 1 szkl mąki
- 1/4 szkl cukru
- Kruszonka: 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 1 garść rodzynek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka drożdży w proszku
babeczki drożdżowe z kruszonką Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna receptura
1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki mieszanki w misce, a następnie odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce. Ze składników na kruszonkę wyrabiamy kruche ciasto, kruszymy je rękami i przechowujemy w lodówce. Po godzinie wlej ciasto do foremek i pozostaw na kolejną godzinę. Posypać kruszonką i przed pieczeniem podgrzać w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
Dodaj komentarz