Przepis na Babeczki drożdżowe z kruszonką

Zapraszam na pyszne, małe babeczki drożdżowe.

Składniki na babeczki drożdżowe z kruszonką:

  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 szkl oleju rzepakowego
  • 1/4 szkl mleka
  • 1 szkl mąki
  • 1/4 szkl cukru
  • Kruszonka: 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 garść rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka drożdży w proszku

babeczki drożdżowe z kruszonką Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki mieszanki w misce, a następnie odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce. Ze składników na kruszonkę wyrabiamy kruche ciasto, kruszymy je rękami i przechowujemy w lodówce. Po godzinie wlej ciasto do foremek i pozostaw na kolejną godzinę. Posypać kruszonką i przed pieczeniem podgrzać w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *