Przepis na Babeczki borówkowe na cytrynowej pierzyn

babeczki borówkowe – składniki:

  • 2 żółtka
  • 100 g mąki
  • 150 ml gorącej przegotowanej wody
  • 1 galaretka cytrynowa
  • Masa;
  • pszennej
  • 200 g mąki
  • 300 g borówki
  • 200 g margaryny
  • 100 g cukru
  • 2 szczypty soli
  • 300 ml gęstej śmietany
  • Ciasto:

babeczki borówkowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki puchowe z jagodami i cytryną: Żółtka posypać solą i pokroić zimną Kasię na oprószoną mąką stolnicę. Siekaj wszystko ostrzem lub dobrze wypieczonym foremką do uzyskania wypukłości. Użyj mieszanki od razu, przykryj ją folią utrzymującą i schładzaj przez około 30 minut w lodówce. Wyjmij miksturę z lodówki i po tym czasie podziel ją na 20 kulek z pekanami. Po wyłożeniu foremek tym ciastem, zrób dziurki widelcem w każdym kształcie babeczki. Podgrzej babeczki do 200 stopni przez dziesięć minut. Po ostygnięciu przewracamy babeczki na drugą stronę, aby wyjąć je z foremek. Dżem dokładnie zmiksuj z wodą, aby ostygł. Wmieszaj śmietanę, aż stanie się trochę gęsta. Masę kremu konfiturowego należy schłodzić do lekkiego utrwalenia. Masę przełożyć do szprycy i wyłożyć nią babeczki, gdy nabierze odpowiedniej konsystencji. Na koniec każdą babeczkę udekoruj borówkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *