Przepis na Babeczki bananowe z kakao i żurawiną

To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

babeczki bananowe z kakao – lista składników:

  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • Garść żurawiny
  • 20 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 4 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka

babeczki bananowe z kakao Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: cynamonowe ciasteczka

1. Po rozpuszczeniu margaryny schłodzić. Rozgnieść banany widelcem. Za pomocą łyżki połącz upłynnioną margarynę, rozgniecione banany i żurawinę z jajkami i cukrem, a następnie dodaj suche mocowania i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Napełnij foremki z herbatnikami do 3/4 ich poziomu za pomocą trzepaczki. Idealny czas pieczenia babeczek to około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Ustaw stojak do gotowania nad babeczkami upieczonymi w piekarniku. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *