To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
babeczki bananowe z kakao – lista składników:
- 2,5 szklanki mąki tortowej
- Garść żurawiny
- 20 dag margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 4 banany
- 2 łyżki kakao
- 4 jajka
babeczki bananowe z kakao Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: cynamonowe ciasteczka
1. Po rozpuszczeniu margaryny schłodzić. Rozgnieść banany widelcem. Za pomocą łyżki połącz upłynnioną margarynę, rozgniecione banany i żurawinę z jajkami i cukrem, a następnie dodaj suche mocowania i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Napełnij foremki z herbatnikami do 3/4 ich poziomu za pomocą trzepaczki. Idealny czas pieczenia babeczek to około 30 minut w 180 stopniach. suchy patyczek Ustaw stojak do gotowania nad babeczkami upieczonymi w piekarniku. Po pięciu minutach możesz wyjąć je z formy i pozwolić im całkowicie ostygnąć.
Dodaj komentarz