angielskie ciasteczka – składniki:
- kukurydzianej
- 1/3 szkl mąki
- pół szkl mąki
- 1/2 masła
- szczypta proszku
- 1 żółtko
- 3 łyż cukru
- pszennej
angielskie ciasteczka Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Angielskie ciasteczka maślane Połącz cukier i masło w misce i dokładnie wymieszaj. Ubij mieszankę, aż będzie prawie gładka i biała. Po tym czasie kontynuuj ubijanie żółtka. Następna masa powinna zawierać przesączoną mąkę i niewielką ilość proszku do pieczenia. Następnie zagniataj ciasto rękami, aż stanie się twarde. Delikatnie rozprowadź mieszaninę. Smakołyki można wyjmować za pomocą szklanej lub foremki do pierników, jeśli wolisz. W nagrzanym piecu gotuj smakołyki przez 55 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz