Jak zrobić Ziołowe gofry z mięsem i warzywami

gofry z mięsem – składniki:

  • olej
  • 1 łyżka oregano
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 20 dag mąki pszennej
  • 6 łyżek sosu tatarskiego
  • 150 ml jogurtu
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • 10 dag rozpuszczonego masła
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 4 liście sałaty
  • 1 duży pomidor
  • 1 łyżka musztardy

gofry z mięsem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszać z ostudzoną margaryną. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, oregano, sól i pieprz do smaku, kontynuując ubijanie. Jogurt dokładnie wymieszać z utartym serem. Dobrze wymieszaj białka jaj. Połącz to z ciastem. Zrób sobie przerwę na 15 minut. 2 Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Dodać do mielonego mięsa tuż obok bułki tartej. Dodać musztardę, sól i pieprz i dokładnie zagnieść ciasto na jednolitą masę. Ułóż go w 4 kolosalne, okrągłe kotlety. Użyj ręcznika papierowego do osuszenia sałaty, ogórka i pomidora po spłukaniu. Liście sałaty pokrój na mniejsze kawałki. Pokrój pomidora na 8 kawałków. Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój ogórek na długie, cienkie plasterki. 3: Używając gofrownicy, ugotuj ciasto na osiem gofrów. przygotowane do lekkiego przestudzenia i ewentualnie doprawione słodką mieloną papryką. Rozgrzej olej na patelni. Grilluj hamburgery z obu stron. 4 Rozłóż plasterki pomidora i sałaty na wierzchu każdego z czterech gofrów. Rozłóż sos. Na to ułożyć ogórka, kotlety i pozostałe gofry. źródło: Tini


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *