Jak zrobić Ziemniaczane gofry

ziemniaczane gofry – składniki:

  • biały serek kanapkowy
  • sól
  • pęczek rzodkiewek
  • słodka papryka w proszku
  • 2 jajka + 1 żółtko
  • 150 g gęstej, lekko kwaśnej śmietany
  • pieprz Cayenne
  • olej
  • kolendra
  • 40 dag startych surowych ziemniaków
  • gałka muszkatołowa

ziemniaczane gofry Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Wymieszaj ziemniaki, aromaty i śmietanę z ubitymi jajkami. Wstaw do lodówki na dłuższy czas. 2 Posmaruj gofrownicę olejem, rozgrzej, dodaj kilka dużych łyżek playera i smaż na złoty kolor (około 5-7 minut). 3: Po ostygnięciu gofrów ziemniaczanych posyp trochę sera cheddar (można też dodać sól, pieprz lub inne smaki). 4 Aby zrobić „kanapkę z waflami”, udekoruj ser cheddar kawałkami umytych rzodkiewek i kolejnym waflem. Źródło: Odważna dama


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *