Jak zrobić Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

Takie babeczki najlepiej nam smakują z kwaśną śmietaną.

Składniki na babeczki z boczkiem:

  • 4 białka
  • sól,pieprz do smaku
  • 2 łyżki łagodnego lub ostrego ketchupu
  • 1 cebula
  • 250 g pieczarek
  • 1 kg ziemniaków
  • 100 g wędzonego boczku
  • 50 g kaszy manny

babeczki z boczkiem Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Przypalić pokrojony boczek. Konieczne jest włączenie rozłupanych i oczyszczonych grzybów. Sezonować według uznania. Dusić przez krótki czas. 2. Po wypłukaniu obrać cebulę i ziemniaki. Zmiel na tarce o drobnych oczkach. Sok z przelewu kanału Powinien zawierać kaszę, ketchup i grzyby. 3. Łyżką połączyć masę ziemniaczaną z białkami na sztywną pianę. Do smaku posypać solą i pieprzem. 4. Przełóż do silikonowych foremek posmarowanych olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *