Jak zrobić Zielone muffinki Eli z niespodzianką

zielone muffinki – lista składników:

  • szklanka=250 ml
  • 4 jajka
  • 1/3 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 2 szklanki mąki
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 ugotowanych jajeczek przepiórczych

zielone muffinki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Aby wycisnąć niespodziewany szpinak z zielonych babeczek Eli, rozmroź je. Za pomocą sita wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Skorupki gotowanych jaj przepiórczych można usunąć. Przed dodaniem maślanki w misie miksującej ubij jajka, szpinak i delikatną margarynę. Wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do wysmarowanej tłuszczem formy do bułek lub foremki do babeczek nałóż dużą ilość ciasta, umieść jajko przepiórcze na środku i przykryj drugą łyżką ciasta. Przygotować około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Na talerzu ułóż schłodzone herbatniki i udekoruj je bukszpanem, kurczakiem i jajkami przepiórczymi. Smacznego!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *