zielone muffinki – lista składników:
- szklanka=250 ml
- 4 jajka
- 1/3 kostki margaryny
- 1/2 szklanki maślanki
- 2 szklanki mąki
- 200 g mrożonego szpinaku
- pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 ugotowanych jajeczek przepiórczych
zielone muffinki Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Aby wycisnąć niespodziewany szpinak z zielonych babeczek Eli, rozmroź je. Za pomocą sita wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Skorupki gotowanych jaj przepiórczych można usunąć. Przed dodaniem maślanki w misie miksującej ubij jajka, szpinak i delikatną margarynę. Wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do wysmarowanej tłuszczem formy do bułek lub foremki do babeczek nałóż dużą ilość ciasta, umieść jajko przepiórcze na środku i przykryj drugą łyżką ciasta. Przygotować około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Na talerzu ułóż schłodzone herbatniki i udekoruj je bukszpanem, kurczakiem i jajkami przepiórczymi. Smacznego!
Dodaj komentarz