Jak zrobić Zielone gofry z ricottą i białą czekoladą

zielone gofry – składniki:

  • 1 łyżka cukru z czybkiem
  • 5 łyżeczek rozmrożonego szpinaku
  • 2 ząbki mlecznej czekolady
  • 250 gram.serka ricotta
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szkl.wody
  • 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • czekolady
  • 1 łyżka wodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • olej do smażenia
  • 1 szkl.mąki z czubkiem
  • 2 łyżki oleju do ciasta
  • pół średniej gruszki
  • 100 gram białej
  • 2 łyżki mleka

zielone gofry Przygotowanie

Zobacz również: ciasteczka wielkanocne

Zielone gofry z białą czekoladą i ricottą Szpinak rozmrozić i przecedzić przez sito. Połącz z 1 szklanką wody i wymieszaj. Do wymieszanego szpinaku dodać olej, mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia i wycisnąć sok z cytryny. Mieszamy. Gofrownica jest podgrzewana, dodawany jest olej i gofry są przygotowywane. Grzeją się nieco dłużej niż standardowe gofry. Masa: Pod prysznicem wodnym rozpuść białą czekoladę w mleku. Dodaj ser ricotta cheddar do gorącej czekolady i mieszaj, aż się połączy. Krem pokrywa gofry olejem. Gruszkę myjemy, obieramy i kroimy w kształty. Gdy cukier i woda zmienią się w karmel, dodaj gruszkę do garnka. Smażymy krótko. Karmelizowaną gruszkę można wykorzystać do wzbogacenia gofrów. Posypać startą czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *